DOCUMENTAR: Românii și agricultura BIO

DistribuieBio, eco, natural, tradițional sunt cuvinte pe care le auzim din ce în ce mai frecvent în jurul nostru, dar mai ales în locurile în care mergem să ne facem cumpărăturile. În acest trend crescător al produselor ecologice, încrederea consumatorilor pentru eticheta certificat bio scade, - în contextul în care unii producători clasează produsele ca bio sau tradiționale, fără a avea în spate un document oficial care atestă că alimentul respectiv a fost produs după reguli stricte.

Astăzi sunt aproximativ 9.000 de agricultori români certificați BIO, iar noi am avut ocazia să stăm de vorbă cu o parte dintre ei, agricultori care au studiat agricultura în Occident, dar și agricultori cu tradiție, care abia descoperă beneficiile culturilor ecologice. Am încercat să înțelegem cât de pregătită e România pentru agricultura viitorului.

Împreună cu partenerii noștri, echipa Recorder, am sprijinit realizarea acestui material video pentru a aduce mai aproape realitatea agriculturii ecologice din România către publicul larg.