Manifesto

Drag prieten al pământului, 


Ce faci tu este un act de optimism, o investiție în generațiile următoare. Să plantezi o sămânță înseamnă să ai încredere în ziua de mâine. Încredere în viitor. Încredere în natură. Încredere în ce oferă pământul.

Dar este și un act de curaj. Pentru că nu-i ușor să alegi cu bună știință calea cea grea. Iar ”bio” cu siguranță se crește mai greu. De la multitudinea de reguli care trebuie respectate, până la semințele mai greu de obținut și faptul că trebuie să fii creativ pentru a alunga dăunătorii, pornești pe un drum în care vei ofta mai des. Te vei întreba de ce ți-a trebuit asta. Sau chiar vei ajunge la un pas de a renunța. Dar știi bine și tu că doar atunci când muncești din greu te poți bucura din plin. Și, în plus, pe drumul ăsta nou și greu nu ești singur.

Carrefour continuă misiunea de a sprijini producătorii locali și de a oferi românilor cât mai multe legume și fructe crescute cu drag chiar aici, la noi. În ce privește intrarea în sistemul de agricultură ecologică, suntem alături de fermieri și le oferim sfaturile necesare pentru a trece cu bine formalitățile. Mai mult, acoperim și costurile de conversie. Așa, tu vei avea mai mult timp pentru ce e mai important – munca pământului, care rămâne în totalitate în mâinile tale. Iar când ai dileme aici, te ajutăm cu sfaturi sau te punem în legătură cu alți agricultori bio pentru schimburi de experiență. La recoltă, venim să te susținem din nou, oferindu-ți o piață de desfacere. Și uite așa, visul tău de a trece la agricultura ecologică este mai aproape de a deveni realitate.

O altă promisiune pe care o facem este aceea că le vom arăta consumatorilor beneficiile produselor bio. Le vom prezenta atât cele pentru ei, cât și cele pentru natură, în speranța că vom reuși să convingem cât mai mulți oameni să facă și ei trecerea la consum ecologic. Poate că bio nu înseamnă perfect din punct de vedere al aspectului, dar înseamnă mai bun din punct de vedere al gustului și mai bun pentru pământul pe care îl lăsăm în urma noastră. Prin filosofia ACT FOR FOOD ne asigurăm zilnic că cei 13 milioane de oameni care ne calcă pragul aleg să mănânce mai bine. Când vine vorba de mâncare, „mai bine” are o definiție simplă: produse cultivate cu grijă și respect, crescute cu iubire și împărțite cu cei dragi.

Unde alții văd doar noroi, tu vezi potențial. Iar unde tu vezi potențial, noi îl creștem. Suntem alături de tine și vrem să CREȘTEM ROMÂNIA BIO.

Înscrie-te în program aici!

Echipa Carrefour